Bananentaart

Ik besloot vandaag om een bananentaart te gaan maken, want geef toe, wat past er nu beter bij mijn blognaam dan een bananentaart? :p

Nu moet ik eerlijk toegeven, ik ben helemaal niet zo goed in het maken van desserts. Meestal ben ik degene die zorgt voor het voor- en hoofdgerecht en mijn zusje voor het dessert. Maar hey, als je niet probeert…En ik had zoooo veel zin in deze
een taart. Ik werkte vroeger namelijk bij een bakker, en op zondag kregen we alle overgebleven taart mee naar huis, ik zat altijd te bidden dat ze net die bladerdeeg bananentaart niet kochten. Maar nu heb ik geen bakker meer nodig, ik maak ze gewoon zelf !WP_20150825_002 (2) 1

Hoe begin je hier nu aan?

Je hebt nodig:

  • taartvorm
  • 1 (gekochte) bladerdeeg
  • 3 bananen
  • cintroensap
  • opgeklopte slagroom
  • banketbakkersroom
    • 1/2 l melk
    • 2 eieren
    • 25 gr bloem
    • 25 gr vanillebloem (= puddingpoeder)
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 pakje vanillesuiker

dako_basistechnieken_banketbakkersroom_app

Hoe ga je te werk:

  1. Leg je bladerdeeg in de taartvorm, bak deze af in de oven (dit staat op de verpakking geschreven) 35min op 200°. Zodat het deeg niet zou rijzen bedek je het met bakpapier en strooi hierop wat rijst.
  2. Maak ondertussen je banketbakkersroom:
    1. Breng de melk aan de kook.
    2. Klop de eieren met de suiker, de vanillesuiker, de bloem en de vanillebloem.
    3. Giet er de kokende melk op. Let op voor schiften. Doet dit lepel per lepel tot het eimengsel ongeveer dezelfde temperatuur zal hebben als de melk.
    4. Laat vervolgens al roerend goed doorkoken.
    5. Leg je banketbakkersroom in een lange schaal (bv. een ovenschaal), bedek met een vershoudfolie plakkend op de pudding en leg in de koelkast. De folie zorgt dat er geen korstje op komt.
  3. Klop de slagroom op
  4. Wanneer de taartvorm en banketbakkersroom goed zijn afgekoeld kan je de taart beginnen samenstellen. Begin met een laagje banketbakkersroom, hierop leg je schijfjes banaan (besprenkel met wat citroensap om de kleur te behouden). Bedek dit met de opgeklopte slagroom en leg hierop weer schijfjes banaan en besprenkel opnieuw met wat citroensap.
  5. Leg de taart nog even in de koelkast en smullen maar !

Ik was zooooo nieuwsgierig hoe dit ging uitdraaien, en ik zeg dit niet vaak over
eigen creaties, maar het was heerlijk. Even lekker als ik me herinnerde bij de bakker.

Smakelijk !! 9f1021db3a90bbf2037dfde5f21d8504ZWV0X3NtYWtlbGlqayAoMSkuanBn_t_390x390

ps: de foto van de banketbakkersroom is afkomstig van dagelijkse kost op één. Hier had ik zelf geen foto van.

Advertenties

2 gedachtes over “Bananentaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s