Meisje vermist – Tess Gerritsen

9200000040910902Onlangs las ik het boek “Meisje vermist” van Tess Gerritsen. Ze is één van mijn favoriete schrijfsters en ben (wanneer mijn budget dit toelaat) van plan al haar boeken te verzamelen. Ik heb al een kleine collectie van de reeks Rizzoli & Isles. Ik heb deze boeken ontdekt doordat ik een cadeau moest kopen voor een vriendin, ze had een soort van wenslijst opgemaakt, en hier zat dit boek tussen. Ik was al fan van de serie dus moest beslist dit boek ook testen. Ik vind de boeken van deze reeks echt super, het leest in één ruk uit, is spannend maar er zit ook wat humor en romantiek in. Nu was het de eerste keer dat ik een boek van haar kocht die niet uit deze reeks kwam. Ik was er eerst niet zo enthousiast over maar omdat de boekenwinkel geen meer had liggen van de reeks die ik nog niet bezat, besloot ik deze toch een kans te geven, en gelukkig !!

Ik las dit boek op vakantie, dus ik geef eerlijk toe dat het niet in één ruk uit was, wat natuurlijk de oorzaak was van de vele uitstapjes en niet van het boek zelf. Na een week was hij dan toch uit, en wat jammer vond ik dit. Ik vond het echt een leuk en aangenaam boek met een vlotte schrijfstijl. Op het begin vond ik het wat jammer dat je de gekende personages niet meer had, maar al snel kreeg ik toch een “band” met het hoofdpersonage Kat Novak. Deze lijkt trouwens wat op Rizzoli, een harde vrouw die probeert te overleven in een mannenwereld. Zelf is ze patholoog. Ze krijgt meisjes op haar tafel die door overdosis zijn gestorven, maar vindt hier een luchtje aan. De rechercheurs willen hier niets over horen, dus ze gaat koppig zelf op zoek naar de waarheid (ook hier kon ik me best in vinden :p). Zo beland ze in een gevaarlijke buurt en maakt ze een hoop vijanden die maar al te graag van haar af willen. Het boek eindigt zelf met een vrij onverwachte wending, al heb je het iets vroeger wel al door. Spannend van begin tot einde en zeker een aanrader voor de liefhebbers van deze genre.

Samenvatting:
Kat Novak is patholoog-anatoom en een vrouw die haar mannetje kan staan. Kat moet in een paar dagen tijd sectie verrichten op de lichamen van twee jonge vrouwen; twee gevallen van overdosis die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hadden. Toch krijgt Kat argwaan en ze vermoedt dat er meer aan de hand is. Het probleem is dat niemand die er toe doet haar wil geloven. Ze kan niet anders dan de zaak zelf tot op de bodem uit te zoeken.

Laat zeker weten wat je van dit artikel vond. Zeer moeilijk om je mening te geven zonder alles te verklappen 😉

Meisje vermist – Tess Gerritsen is momenteel te koop in boekhandels en online voor €19.99.

Advertenties

Een gedachte over “Meisje vermist – Tess Gerritsen

  1. Pingback: Een stil geloof in engelen – R.J. Ellory | mangobananalife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s