Een stil geloof in engelen – R.J. Ellory

De zomer is voor mij DE tijd om boeken te lezen. Je kan lekker buiten op een strandstoel zitten in het zonnetje, een boek lezen met een glaasje bij. Ook deze zomer was dit dus zo, en ik had eens zin in een ander genre dan ik normaal zou lezen. Ik wou eens wat anders dan de typische detectives/politiereeksen zoals Tess Gerritsen waar ik eerder al over schreef. Dus besloot ik “het stil geloof in engelen” mee te nemen. Het gaat nog steeds over misdaad/detective, maar is toch eenvolledig andere stijl. Ik was zeer benieuwd.

9200000005219057Het stil geloof in engelen speelt zich af in Georgia, Augusta Falls. Het boek begint in 1939, maar eindigt pas lang erna. Het beschrijft het verhaal van Joseph Vaughan, een jongen van 12 jaar die geconfronteerd wordt met de moord van een klasgenootje. Jammer genoeg is deze moord nog maar het begin van een hele reeks moorden op jonge meisjes. Het verhaal neemt je mee in het rouwproces van Joseph, die deze moorden op zijn eigen manier zal verwerken, maar nooit volledig zal kunnen loslaten. Hij besluit om samen met wat leeftijdsgenoten Augusta Falls te beschermen en richt The Guardians op. Natuurlijk kunnen een paar jongetjes niet zoveel doen tegen een moordenaar, en gaan de moorden dan ook genadeloos verder. Tot op een dag, de moordenaar lijkt verdwenen, de rust lijkt terug te komen. Na wat persoonlijk ongeluk besluit hij naar New York te verhuizen. Al snel ontdekt hij dat hij de moorden van Augusta Falls met zich mee heeft genomen, en dat de rust zeker nog niet en nog nooit aan de orde was. 50 jaar later komt de ontknoping pas. Zal Joseph toch rust vinden, of heeft de moordenaar toch een persoonlijke haat tegen hem.

Ik vond het boek zeer goed. De geschreven stijl is wat moeilijk, en zeker niet super vlot te lezen. Maar het verhaal sleept je toch mee. Je wilt weten wie uiteindelijk de moordenaar is. Persoonlijk vind ik dat het verhaal wat traag op gang komt, en ben ik zeker meer te spreken over het NY deel dan over het begin. Toch is het verhaal zeer aangrijpend, en doet je wat nadenken over het leven. Ik zou het zeker aanraden aan anderen en geef het een score van 4/5. Al zou ik niet onmiddellijk opnieuw een boek van Ellory lezen, puur om de iets of wat ingewikkelde schrijfstijl. Soms moet je wat nadenken over de zinnen, wat ze precies bedoelen, en ik vind het aangenamer als het gewoon in één geheel kan worden gelezen.

Hebben jullie dit boek al gelezen, of andere boeken van R.J Ellory? En wat vonden jullie ervan?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s