DIY #1 Make-up tasje

Mijn eerste DIY staat eindelijk online. Heb er wat werk aan gehad maar hier is hij dan eindelijk. Ik wou graag een make-up tasje maken, maar daar moet je uiteraard voor kunnen naaien, wat de grootste uitdaging was van deze DIY. Ik vroeg dus moedig aan mijn mama of ze een naaimachine had liggen, en begon er maar gewoon aan. Mijn moeder kan namelijk helemaal niets uitleggen. Dit was al het geval met mij te leren rijden “gewoon zo, da gaat vanzelf”, en dit is nog voor geen haar veranderd. Het was prutsen en oefenen, maar het is dan toch gelukt.
Ik maakte een tasje !!

Je kan het gebruiken voor pennen. Vermits het schooljaar net begonnen is, kan dit super handig zijn. Toch leuk als je wat kan pronken met zelf gemaakte dingen 🙂

DSC03490

Maar ik wou graag een make-up tasje. Handig om mee te nemen naar de les, of op vakantie.
PicMonkey Collage2
Hoe begin je hier nu aan?

Eerst en vooral moet je stof hebben. Ik ging hiervoor naar een stoffenwinkel. Ik kocht dit lapje stof, waar ik nog veel van over heb. Ook kocht ik de ritssluiting en twee bolletjes wol voor een ander project die hier binnenkort zal verschijnen (als het lukt :p ). Voor dit geheel betaalde ik €13, dus dat viel reuze mee. Je kan natuurlijk ook een oude t-shirt gebruiken, of eender welk stuk stof je thuis hebt liggen.

Ik was zo enthousiast dat ik vergat foto’s te maken van de stapjes. Ik gebruikte mijn overgebleven stof en een rits van mijn mama om deze te fotograferen. Ik naaide het geheel niet aan elkaar, maar gebruikte speldjes.Ook is de stof wat langer dan deze die ik gebruikte. Hopelijk is dit toch wat duidelijk.

Ik gebruikte twee stukjes stof van +- 35cm lengte, en de breedte van je rits, wel is het aangeraden je stof iets breder te nemen, anders kan je de zijkanten niet toeplooien en naaien. Mijn rits bedroeg 20cm, maar 22cm had beter geweest. Dit kan je natuurlijk allemaal zelf kiezen. Ik plaatste de twee stukjes stof op elkaar om wat meer dikte te creëren (de 2 binnenkanten op elkaar).

Vervolgens naai je de rits aan één uiteinde van je lapje stof. Ik wou de rits mooi zichtbaar dus naaide mijn rits op de stof. Wil je de rits niet zichtbaar, doe je het omgekeerde en naai je dus de stof op de rits. Hiervoor gebruikt je een ritsvoetje op het naaimachine. Op het begin, en ook op het einde, doe je een stukje voorwaarts, dan achterwaarts terug, om opnieuw voorwaarts verder te gaan. Zo sluit je het geheel mooi af.
DSC03484
Vervolgens naai je de andere kant aan de rits. Ook hier naai ik de rits boven het stofje. Opgelet ! Dit is het moeilijkste deel. Als je dit zoals op de foto naait, naai je natuurlijk het stuk eronder ook dicht, dit is zeker niet de bedoeling. Maak de rits dus open, en naai vanaf de open kant. Op een bepaald moment geraakte ik niet meer verder, en begon dus langs de andere kant. Ook daar raakte ik op een bepaald moment niet meer verder dus besloot het met de hand verder te doen. Dit was echter zo een gedoe dat ik opnieuw met het naaimachine probeerde, en wonder boven wonder lukte dit ook. Dus de boodschap is: hier niet opgeven. Als ik het kan, kan iedereen het :p
DSC03485
Hierna draai je het zakje binnenstebuiten, en draai je de randen naar binnen zoals op de foto. Naai deze aan elkaar, zo ver mogelijk langs de buitenkant, en doe hetzelfde langs de andere kant.
DSC03487
Doe de rits open en draai je zakje opnieuw binnenstebuiten. KLAAR !!

Het resultaat is zeker niet perfect, maar voor de eerste keer met een naaimachine ben ik toch zeer tevreden.
Nu nog verzinnen wat ik met de overschot van de stof zal maken. Jullie een idee?
Gaan jullie dit zakje ook proberen maken, of wat vinden jullie ervan? 🙂

Een gedachte over “DIY #1 Make-up tasje

  1. Pingback: What’s In My Bag | mangobananalife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s