Lunch #1 | Panini

De lunch. Het is voor mij altijd moeilijk om tijdens de lunch een origineel idee te verzinnen. Ik zit op kot dichtbij de Nieuwstraat in Brussel, waardoor het soms best wel moeilijk is de verschillende snacks te weerstaan. Dit lukt heus niet altijd, zeker niet de pasta’s van cozypasta, de tomcremy is absoluut mijn favoriet. Ik zou het elke dag kunnen eten en het nooit beu worden. Maar als ik toch eens kan weerstaan, eet ik zeer graag panini’s tijdens de lunch. Boterhammen vind ik zo saai, en ik kan er echt zelden van genieten, ik heb ook graag iets warm. Hierbij dus een paar ideeën voor panini’s, want altijd dezelfde is ook maar saai.

Mijn favoriet is toch wel de panini’s met pesto. Ik ben verzot op pesto, en smeer dit ook rijkelijk uit op mijn broodje. Je kan hier ook makkelijk in variëren, wat wel leuk is.
Hier at ik een panini met pesto, zalm, mozzarella en tomaat (zongedroogd of gewoon, maar zongedroogd vind ik extra lekker).

WP_20150814_001-

Ik at het hier met een lekker fris slaatje van tomaat, veldsla, komkommer en rode ui. Wat olijfolie en rode wijnazijn op en dit kan toch ook wel eens smaken.
Hierin kan je nog zoveel variëren, zowel in de sla als in de panini. Je kan bv. de zalm vervangen door gerookte ham, maar ook chorizo is zeker een favoriet. Wil je een iets gezondere versie kan je ook avocado toevoegen.

Een volgende panini die ook zeker lekker is, is er ééntje met kip. Hier deed ik kip, currymayonaise, appel en rucola. Ik deed hier de rucola mee onder de grill, maar dit zou ik volgende keer niet meer doen, het wordt nogal krokant en uitgedroogd, en dit is niet mijn ding. Erna tussen steken is zeker perfect, zo blijft het lekker fris.
PicMonkey Collage1

Als laatste maakte ik nog een panini met brie, vijgen, walnoten, honing en rucola. Bij deze was ik zo verstandig om de rucola erin te doen na het grillen.
Heb je nu geen panini broodjes in huis, dan kan je ook zeker boterhammen gebruiken en een fancy croque maken. Je kan het ook in de pan bakken als je geen grill-machine hebt. De mogelijkheden zijn eindeloos, en zo heb je toch een leuke lunch.
PicMonkey Collage3
Verder zijn er ook nog deze lekkere varianten:
– Geitenkaas, aubergine, sla
– Geitenkaas, zalm, sla
– Geitenkaas, peer, sla
– Tonijn, rode ui, paprika en rucola

Mijn favoriet is sowieso de pesto varianten. Hopelijk heeft dit artikel jullie wat inspiratie gegeven.
Heb je zelf nog wat ideeën, wat zijn jullie favorieten?

Advertenties

2 gedachtes over “Lunch #1 | Panini

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s