Stress Relief

Nu dat het nieuwe schooljaar weer echt is begonnen, kan dit een hoop stress meenemen met alle gevolgen vandien. Je kan er allerlei kwaaltjes door krijgen zoals haaruitval, last van de darmen, hoofdpijn, … Dit is natuurlijk niet al te prettig en als we het zouden kunnen vermijden zou dit toch ideaal zijn. Maar hoe kan je stress proberen vermijden? Je hebt natuurlijk allerlei medische middeltjes en plantaardige reddertjes, ook kan je yoga uitoefenen of speciale ademhalingstechnieken toepassen. Maar omdat ik hier totaal niets van ken, ga ik hier niet verder op in. Wel ga ik jullie vertellen wat voor mij ontspannend werkt, en dus toch een beetje stress doet wegnemen.
DSC03497

Lijstjes maken:
Soms
is er zoveel te doen en is er zoveel chaos, dat ik dit niet allemaal in mijn hoofd kan ordenen. Om die reden maak ik vaak lijstjes. Ik heb lijstjes van mijn vakken, mijn taken maar ook mijn ideeën en planningen voor de blog. Verder heb ik ook een notitieboekje met een to-do lijstje, die naast mijn laptop ligt. Zo is alles geordend en kan ik alles overzichtelijk bekijken. Dit helpt zeker tegen de stress voor mij. De kunst is nu nog op één ding af te maken voor ik iets anders begin, wat bij mij een zwaar struikelblok is.
DSC03499
Koken:
Als het eens voorkomt dat ik heel de middag vrij ben, vind ik het super leuk om uitgebreid te koken. Ik profiteer van die momenten om gerechtjes te maken die lang moeten pruttelen, en geef toe, die gerechtjes zijn altijd extra lekker. Koken, zeker zonder de druk, vind ikzelf super ontspannend. Al zal dit zeker niet voor iedereen het geval zijn. Ook kook ik zeer vaak samen met mijn vriend, wat het allemaal nog wat leuker maakt.

Lezen:
Bij velen leesliefhebbers zal dit wel een ontspannende bezigheid zijn. Ik vergeet mezelf volledig, en kruip helemaal in het personage. Dit heb ik bij boeken, maar zeker ook bij series & films. Het feit dat je even iemand anders kan zijn, kan ervoor zorgen dat je uw eigen zorgen vergeet.
DSC03507
Soep:
Het hoort wat bij koken, maar een lekkere kom soep voor een leuke serie of film vind ik echt hemels. Ik ben zelf geen koffie of thee liefhebber, dus vervang ik deze met een tas soep. Lekker warm met een handdoekje rond de mok, niets gezelliger.

Body lotion:
Waar ik ook enorm van kan genieten is body lotion opsmeren. Je huid ruikt heel de avond lekker, en je voelt zacht aan. Voornamelijk de geur werkt best ontspannend bij mij. Om dit effect te versterken kan je gebruik maken van aromatherapie en bv. lavendel gebruiken dat een rustgevend effect heeft.
DSC03502
Boekenwinkel:
Ik kan enorm ontspannen in een boekenwinkel. Op zich zou ik er uren kunnen blijven, zonder mezelf te vervelen. Ik doe dit dan ook regelmatig tijdens de blok, als het me even wat teveel wordt. Natuurlijk is dit een minder budgetvriendelijke manier als je dan ook alles wilt kopen :p

Kaarsjes & gezelligheid:
Kaarsjes aanzetten en gezelligheid creëren vind ik super leuk. Het geeft onmiddellijk een ontspannen sfeer, en als je een geurkaars gebruikt geeft dit weer dit extra effect. Ik gebruik kaarsen uit de action, lekker goedkoop zodat ik ze kan laten branden zoveel ik wil.
DSC03504

___________________________________________________________________

Wat voor mij absoluut niet ontspannend werkt, maar toch bij velen wel zal werken:

Een bad nemen:
Ik hoor bij velen dat dit toch de ultieme truc is om stress te vergeten. Bij mij werkt dit echter niet, om de simpele reden dat ik niet zolang kan stilzitten. Ik vind het saai en het wordt na een tijdje koud. Voor mij dus zeker geen stress-relief. Geef mij maar een kort en krachtige douche.

Gezichtsmaskertjes:
Ook hier ontspannen veel meisjes van. Ikzelf vind het wel eens leuk om te doen, maar die 10 min dat je het op moet hebben vind ik het toch meer een ramp dan iets anders. Het begint te trekken en opeens heb je zin om in heel je gezicht te krabben, wat dan natuurlijk niet gaat. Ik vind het effect wel fijn, maar het proces zeker niet.

Wat is jullie ultieme ontspanningsmoment? 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s