Spaghetti Bolognaise

De koude dagen komen er weer aan. Niet direct mijn favoriete seizoenen, maar ik ben wel fan van de lekkere winterkost die erbij komt kijken. Vandaag geef ik jullie mijn recept van spaghetti bolognaise (oké, dit smaakt zeker ook in de zomer, maar extra in de winter vind ik persoonlijk). Bijna iedereen kan natuurlijk bolognaise saus maken, maar toch heeft iedereen een andere manier, andere extraatjes die het geheel toch een andere smaak geven. Daarom deel ik vandaag mijn recept met jullie. Als student wil ik vaak dat alles rap gaat, hiervoor is dit gerecht niet ideaal, maar door mijn ongeduldigheid (lees: ik laat de groentjes niet zo lang stoven) is dit meestal toch op 30-40min klaar.

DSC03520

Ingrediënten:
–  1 courgette
–  1 rode paprika
–  1 ajuin
–  2 à 3 teentjes look
–  1 blik tomaten in blokjes
–  1 blik tomaten passata
–   peper, zout, tijm, oregano, spaghetti kruiden, pili pili, cayennepeper
–   scheut rode wijn
–   300-500 gr gehakt varkens-kalf

Bereiding:
–  Snij alle groentjes in stukken. Ik mix het geheel achteraf, waardoor ik mijn
groenten in grote stukken kan snijden. Lekker makkelijk en snel.
–   Stoof de groenten aan. Begin met de look en ui. Vervolgens de paprika en als
laatste de courgette, deze is namelijk vrij zacht.
–   Voeg het blik met tomatenstukjes toe. Je kan dit even laten sudderen, maar ik
voeg meestal na 3min mijn tomatenpassata en de rode wijn al toe.
–   Kruid je saus af naar smaak.
–   Terwijl je saus staat te sudderen, bak je je gehakt tot rul in wat boter of olijfolie.
Roer af en toe je saus wat door, anders brand deze aan.
–   Mix de saus. En voeg hierna je gehakt toe.
–   Proef en kruid eventueel bij (laat dit dan ook nog even doorkoken).

Tip: Je kan op het einde een lepel boursin cuisine toevoegen.

spaghetti
Smakelijk !!

Hoe maken jullie je spaghetti bolognaise? 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s