5x Recepten met Boursin Cuisine

Zoals jullie in mijn Favorieten van de maand september al konden lezen, ben ik tegenwoordig helemaal weg van Boursin Cuisine. Je kan er zoveel mee maken, en zoveel kanten mee uit. Er bestaan verschillende varianten van die elk wel lekker zijn in een specifiek gerecht. Maar voor 1 persoon is zo een boursin pot natuurlijk veel te groot. Daarom toon ik jullie vandaag een paar recepten, zodat je de pot toch zou kunnen opmaken 🙂 .

ham kaas

Als eerste een super simpel gerecht. Iedereen kent wel de alom bekende macaroni met ham en kaas. Deze is een ietwat gepimpte versie. Wat heb je nodig?
– 1 ui.
– 1 pakje hamblokjes.
– 1/2 lepels boursin cuisine (look & fijne kruiden).
– macaroni.
– optioneel: scheutje room of melk.

Bereiding:
– Zet je pasta aan de kook met wat zout.
– Stoof de ui aan in wat boter of olijfolie.
– Wanneer de ui wat glazig ziet, voeg je de hamblokjes toe en laat even warm worden.
– Voeg een lepel of twee boursin toe en laat deze smelten
– Wil je graag wat extra saus? Voeg dan wat room toe.
– Laat het geheel wat indikken, en voeg de gare pasta erbij.

paprika, courgette, kipDit gerechtje lijkt wat op het vorige, alleen zitten er hier veel meer groenten in. Ik koos hier voor paprika, courgette en prei, maar hier doe je natuurlijk mee wat je zelf wilt.
Wat heb je nodig?
– 1/2 paprika.
– 1/2 courgette.
– 1 wit van prei.
– gerookte kippenblokjes.
– 1/2 lepels boursin cuisine (look & fijne kruiden).
– macaroni.
– optioneel: scheutje room of melk.

Bereiding:
– Zet je pasta aan de kook met wat zout
– Snij je groentjes in fijne stukjes en bak deze aan in wat boter of olijfolie
– Wanneer de groentjes wat gebakken zijn, voeg je de kip toe.
– Voeg hierna een paar lepels boursin cuisine.
– Zoals hierboven voeg je naar eigen wens room of melk toe om wat meer saus te verkrijgen
– Voeg de pasta bij de saus.

WP_20150819_002-
Wat je altijd kan doen met boursin cuisine is deze toevoegen aan je soepen. Dit kan bij veel soepen, maar hier deed ik het bij een courgette soep.
Wat heb je nodig?
– 1 ui
– 1 courgette
– 1l water
– 2 kippenbouillon blokjes
– Zout, peper, curry
– lepel boursin cuisine

Bereiding:
– Stoof je ui aan in wat boter of olijfolie.
– Wanneer je ui wat glazig ziet, voeg je de courgette toe.
– Wanneer ook deze wat gebakken is, voeg je het water toe samen met de bouillon en de kruiden.
– Laat +- 30min koken, en mix het geheel.
– Voeg nu een lepel boursin cuisine toe, smelt dit niet goed? Mix het geheel dan nogmaals.

DSC03681
Gevulde kip met een slaatje. Altijd lekker, en sappiger dan een gewone kippenborst. Hier vulde ik deze met boursin, parmaham en zongedroogde tomaten, maar gebruik vooral je fantasie.
Wat heb je nodig?
– 1 kippenborst
– 2 sneetjes parmaham
– zongedroogde tomaatjes
– boursin cuisine (look & fijne kruiden)
Sla:
– zakjes veldsla
– kerstomaatjes
– komkommer
– rode ui
– olijfolie
– wijnazijn
– peper, zout

Bereiding:
– Snij je kippenborst in 2 langs de lengte.
– Smeer een laag boursin op 1 helft.
– Leg hierop wat zongedroogde tomaten.
– Vervolgens leg je er twee sneetjes parmaham op.
– Bedek deze opnieuw met boursin.
– Bak de kip wat aan in een pan met wat boter.
– Leg deze vervolgens in een ovenschaal 30min op 180°
– Terwijl je kip gaar wordt in de oven, maak je je slaatje.

PicMonkey Collage2

zalm vissausjePasta met een vissausje, zalm en waterkers. Je kan hier zeker ook wat zeevruchten toevoegen, ik had hier deze week geen budget meer voor :p .
Wat heb je nodig?
– 1 ui
– 1 wit van prei
– 1 courgette
– 1 klein potje visfond
– 1 scheutjes room
– 3/4 potje boursin tomaat & mediterraanse kruiden
– 2 lepels boursin look & fijne kruiden
– 2 lepels geconcentreerde tomatenpuree
– peper, zout
– gerookte zalm
– waterkers
– pasta

Bereiding:
– Zet je pasta aan de kook met wat zout.
– Snij je prei en ui fijn en bak deze aan in wat boter of olijfolie.
– Wanneer deze glazig is, voeg je het potje visfond toe en laat dit wat doorkoken.
– Voeg hier je boursin toe en laat dit smelten.
– Hierna doe je er een scheut room bij, laat het geheel wat doorkoken.
– Doe er de geconcentreerde tomatenpuree bij en kruid met peper en zout.
– Laat het geheel doorkoken tot het wat dikker wordt, gebeurd dit niet, voeg dan wat maizena toe.
– Voeg de pasta erbij en dresseer je bord. Voeg op je bord wat reepjes gerookte zalm en waterkers toe.

Advertenties

Een gedachte over “5x Recepten met Boursin Cuisine

  1. Pingback: Weekmenu 5/10 – 11/10 | mangobananalife

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s