Love and Honor

Onlangs kwam de film Love and Honor op tv. Ik zag de trailer voorbij komen en besloot onmiddellijk deze op te nemen. Toen ik de trailer zag, dacht ik direct aan Dear John. Ik vond Dear John een zeer goed film dus besloot daarom deze ook te kijken. Achteraf gezien leken deze films absoluut niet op elkaar en is de trailer misschien wat misleidend.

918B-2UKvZL._SL1500_De film speelt zich af in het jaar 1969, de tijd van deapollo 11 missie naar de maan en de Vietnam-oorlog. De knappe Liam Hemsworth, ook wel bekend van zijn rol in “The Hunger Games”, speelt hierin de hoofdrol van Mickey. Hij gaat zijn vriend Dalton Joiner achterna die zijn week verlof als een mooie kans ziet om zijn relatie met Jane te redden. Echter was het de bedoeling om tijdens hun verlof in Hong Kong te verblijven en waren ze dus niet toegelaten om naar Amerika terug te gaan. Eens bij Jane aangekomen beseffen ze dat Jane wat veranderd is en nu Juniper heet. Ze belanden in een hippiehuis, waar de mensen allemaal verbaast zijn om Amerikaans Vietnam-strijders te zien, terwijl de oorlog helemaal niet gedaan is. Alle vrienden van Juniper zijn tegen de oorlog, en protesteren er ook tegen. Mickey beslist dan om te vertellen dat ze deserteurs zijn, wat hen enorm populair maakt. Uiteraard is dit een zeer gevaarlijk spelletje, want hier staan zware straffen op.

love-and-liam

Ik vond de film helemaal niet wat ik verwacht had, maar wel zeker de moeite waard. Het verveelde niet en was een aangename film met zowel humor, liefde, verdriet als een beetje actie. Verder vind ik dat er misschien een beetje een verhaallijn mist, en dat ze wat meer hadden kunnen doen over het gegeven ‘deserteurs’, waardoor ze wat meer actie hadden kunnen creëren. Ook vond ik dat ze wat meer hadden mogen gebruiken om je echt in het jaar 1969 te voelen, dit was voor mij echt niet het geval. Het verhaal leek zich, op een paar details na, af te spelen in de 21ste eeuw. Al bij al vond ik het een zeer goede film en zou ik hem zeker nog eens opnieuw kijken. Als je fan bent van romantische films, en wel in bent om 1u40 te kijken naar de knappe Liam zou ik je deze film zeker aanraden.

Hebben jullie deze film al eens gezien? En wat vonden jullie ervan?  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s