Avondritueel

Ik deelde eerder al mijn ochtendritueel met jullie. Deze blogpost was best wel populair, daarom besloot ik ook eens mijn avondritueel met jullie te delen. Ik moet toegeven dat ik deze echt wel vaak vergeet. Ik zit dan ’s avonds in mijn bed tv te kijken, en plots val ik in slaap. Ik zou dit eigenlijk routinematig rond 20u moeten inplannen, maar dit is voorlopig nog niet gelukt. Gelukkig draag ik niet zo vaak heel veel make-up, en meestal enkel wat mascara.
Als ik het dan toch eens niet vergeet, vindt ik het fijn deze producten te gebruiken.
DSC03663Eerst en vooral reinig ik mijn gezicht met een micellair water van GARANCIA op basis van rozen. Ik ben nooit echt fan geweest van micellair water, maar deze vindt ik super handig. Het pompsysteem is mega goed bedacht, je zet je wattenschijfje erop en duwt naar beneden, geen gesmos of gedoe, perfect voor mij dus. Het geeft een verfrissend gevoel, en het verwijderd mijn bb-creme goed, dus ik ben best tevreden. Voor mijn ogen gebruik ik deze echter niet, het duurt voor mij wat te lang en is gewoon mijn ding niet.
Deze kocht ik in een winkel waar ze farmacologische producten verkopen, dus ik ga ervan uit dat deze zeker van goede kwaliteit is. Hij koste iets rond de €10, dus ben er best tevreden over.
DSC03662
Voor mijn oog make-up te verwijderen ben ik helemaal verliefd op deze cleansing butter van yves rocher. Op het begin was het wat zoeken hoe je het precies moest gebruiken, maar na een week ben je er wel mee weg. Het is heeft een textuur dat je wat kan vergelijken met kokosolie. Je hebt een zeer kleine hoeveelheid nodig per keer, zeker als je er enkel je ogen mee doet. Op het begin gebruikte ik wat teveel, waardoor het dan wat irriteerde aan mijn ogen, dus hiervoor moet je opletten. Er staat op de verpakking dat het is getest voor ogen, dus normaal zou het geen probleem moeten zijn. Eens je ermee weg bent, kan je niet meer zonder. Ik smeer het op met mijn vinger, masseer goed mijn wimpers, en spoel het daarna af met een wattenschijfje. Nooit meer panda-oogjes !!

DSC03664Na deze reinigingen, hydrateer ik mijn huid met mijn gewone dagcrème. Of dit nu wel of niet goed is, laat ik even in het midden. Ik heb gewoon geen zin om nog extra te betalen voor een speciale nachtcrème terwijl deze ook goed voedend is en dus perfect werkt voor mij. Onder mijn ogen smeer ik nog wat anti-wallen crème. Dit geeft in mijn ogen een fris gevoel. Ook dit is niet voor de avond, maar ik vind het gewoon aangenaam.

Zo, nu is mijn gezicht lekker fris en gehydrateerd. Tijd om in bed te kruipen.

Wat is jullie avondritueel?

2 gedachtes over “Avondritueel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s