Huawei P8 Lite

Onlangs kocht ik een nieuwe gsm. Altijd een hele happening. Een spannende zoektocht naar de perfecte gsm. Al moet ik eerlijk toegeven dat het deze keer toch wat impulsiever was dan anders. Ik ging de mediamarkt binnen en had natuurlijk al een idee waar ik naar op zoek was. Persoonlijk vind ik de Samsung enkel goed als je een hoog bedrag uitgeeft, wat voor mij geen optie was. De Iphone is natuurlijk sowieso al veel te duur. Wat bleef er nog over? Juist ja, ik ging eens kijken wat Huawei en htc te bieden hadden.
DSC03729

Zelf had ik een nokia lumia 520. Dit was mijn eerste smartphone en ik wou niet teveel geld uitgeven. Hij kostte in de tijd €170, wat best meeviel. Hij werkte echt goed voor een budget gsm, en ik was zeer tevreden. Tot op een dag, hij viel op de punt van mijn verwarming, scherm gebarsten en niets wou nog werken. Ik kon wel wenen, en besloot dus opnieuw dezelfde te kopen (er was een fikse korting dus deze keer kostte het me maar €70). Jammer genoeg was mijn tweede model echt een ramp, hij was zo traag dat ik hem meermaals uit het raam heb willen smijten. Zeker 1min wachten voor de camera aanging, dan was het moment alweer voorbij. Ik werd er zo gefrustreerd van dat ik besloot een nieuwe te kopen.

Ik koos voor de Huawei P8 Lite, de goedkopere versie van de Huawei P8. Ik las over het algemeen goede reviews, hij werd zelfs vergeleken met de iphone?! Dus ik was zeer benieuwd.

De reviews die ik las, gingen over het algemeen over de batterijduur en het materiaal van het toestel. Na 1 maand gebruik, kan ik je vertellen dat de batterijduur zeer goed meevalt. Ik had hier best wel schrik voor, maar je kan hem toch tot ’s avonds gebruiken, dus hier heb ik niets op aan te merken.
Het materiaal is van plastic, in tegenstelling tot de Huawei P8 waar hij volledig in ijzer is gemaakt. Resultaat? Er zitten nu al krassen in jammer genoeg. Ik had gelukkig onmiddellijk een protector gekocht voor het scherm, deze in glas ipv een simpel papiertje, dus deze is nog piekfijn. Ook voor de achterkant heb ik een hoesje besteld maar deze is jammer genoeg nog steeds niet toegekomen, waardoor ik toch licht zichtbare krassen heb op de achterkant.

DSC03730Verder was ook de snelheid een struikelpunt bij sommigen. Uiteraard zal deze trager zijn dan een duur toestel. Op het begin was ik zeer blij over de snelheid maar na een week of twee werd de telefoon opeens immens traag, bijna trager dan mijn Nokia. Opnieuw kon ik bijna huilen, een duurder toestel kopen voor de snelheid, die dan uiteindelijk toch traag blijkt, niet leuk. Ik vond maar geen oplossing, tot ik opeens bedacht, ik heb hem nooit aan en uit gezet. Na dit te hebben gedaan, probleem opgelost. Werkt terug piekfijn. Hopelijk blijft dit nu ook zo.

Wat een openbaring was nu ik op android ben overgeschakeld, zijn toch wel de apps. Zeker om een blog te beheren, zijn sociale media zeer belangrijk en dit werkt gewoon veel beter op dit toestel. Ook zijn er natuurlijk veel meer apps beschikbaar.
DSC03732
Conclusie: Op die ene week traagheid na, ben ik super tevreden over dit toestel. Ik kijk wel uit naar mijn besteld hoesje, want verdere krassen wil ik toch best vermijden, al zijn ze zeer licht zichtbaar. Ik koos voor de kleur goud, en ook hier zeker geen teleurstelling. Het toch eens wat anders dan wit of zwart. Een ander leuk hebbedingetje is het indicatorlampje dat verschillende kleuren geeft voor verschillende notificaties, sommige kan je echter niet handmatig instellen waardoor het even zoeken is welk kleurtje voor wat dient. Ik ben hier na 1 maand nog steeds niet helemaal uit. Voor €249, een zeer aangenaam toestel om mee te werken. Ik ben tevreden.

Welk toestel hebben jullie? En zijn jullie er tevreden over?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s