Nora Roberts – De villa

Wil jij graag nog eens een boek lezen, maar weet je niet welke? Misschien kan ik je met de volgende review bekoren om Nora Roberts te lezen.
Als jullie mijn vorige boekreviews gelezen hebben, dan weten jullie dat ik helemaal, over the top, voor het thriller-detective genre ben, waar ook een vleugje romantiek bij te pas komt. Nora Roberts past volledig in dit plaatje, en ze is dan ook één van mijn favoriete schrijfsters. Ik hoorde eerder al dat de boeken van Nora Roberts best ééntonig waren, en dat je alle boeken kon vergelijken. Uiteraard heeft iedereen een bepaalde stijl waarin hij/zij schrijft, en kun je de boeken in dat opzicht wel vergelijken. Ondertussen ben ik echter al aan het derde boek, en ben ik nog lang niet uitgelezen. Ik vind de boeken geweldig. En De Villa was zeker en vast verrassend.

9200000036134737

Het boek verteld het verhaal van Sophia Giambelli, de kleindochter van La Signora, en de concurrentie, die soms hard kan zijn, binnen de wijnmakers.

De wijnen van het huis Giambelli, met als thuisbasis een prachtige villa in Californië en een nevenvestiging in Italië, zijn al drie generaties lang wereldberoemd. En Sophia, de trots van haar familie, verstaat haar vak. Dan kondigt grootmoeder Tereza, de mater familias, aan dat het bedrijf gaat fuseren met de wijngaard van de MacMillans. Sophia wacht een andere taak. Op zichzelf heeft Sophia daar niet zoveel bezwaar tegen, ware het niet dat ze nu is gedwongen nauw samen te werken met Tyler MacMillan. Sophia moet hem de kneepjes van haar vak bijbrengen, Ty wordt op zijn beurt geacht Sophia bij te brengen waar het bij wijn echt over gaat: alleen druiven van de beste kwaliteit, op het juiste moment en de juiste manier geoogst, leveren de topkwaliteit waar beide huizen befaamd om zijn. Hoewel Sophia zich meteen sterk tot Ty aangetrokken voelt, beschouwt ze hem tegelijk als haar grootste rivaal. Als onverwacht door sabotage de reputatie van het familiebedrijf teloor dreigt te gaan, verandert er nog meer in het leven van Sophia. Vanaf dat moment gaat het er niet meer om wie de baas is, maar wie overleeft.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik over dit boek enorm lang heb gedaan (lees: 3 maanden). Dit had te maken met twee zaken: eerst en vooral was ik met heel veel bezig, en had ik gewoon niet zoveel tijd om te lezen. Ten tweede moet je even lezen vooraleer er wat spannends gebeurd in het verhaal. Maar eens er iets gebeurd, is het super onverwachts. Dit heeft mede te maken doordat de achterflap zeer weinig van het verhaal verteld en dat kan echt ten zeerste appreciëren. Niets is voor mij frustrerender dan op de achterflap iets te lezen dat pas op pagina 200 gebeurt.

Dit boek is de perfecte match tussen romantiek en thriller maar bevat ook zeker sporen van erotiek (oké, niet zoals 50 shades of grey, maar met wat inleving kan je je best veel inbeelden). Het heeft echt verrassende wendingen. Dit is de eerste keer dat ik belangrijke zaken in een boek al niet pagina’s op voorhand zag aankomen, maar gewoon echt verrast was.

Moest ik toch wat minpuntjes willen opnoemen, dan zou het zijn dat je als lezer meer weet dan de personages, dit vind ik persoonlijk altijd zeer jammer in boeken omdat ik graag zelf mee zoek wat/wie/hoe. Verder staan er toch wel wat vertaalfouten in, vooral binnen de zinsbouw, wat best wel jammer is. Maar dit hangt misschien ook af van druk tot druk.

Conclusie:
Als je, zoals mij, fan bent van thrillers met romantiek is dit boek zeker een aanrader. Het bevat verschillende stijlen door elkaar en blijft verrassend tot het einde toe. Ook de personages zijn aangenaam, al kun je jezelf er niet rap in terugvinden omdat het Italiaanse, rijke, wijnmakers zijn die tussen de prachtige velden wonen met een huis van jewelste, en dit in ons kleine Belgenlandje toch best uitzonderlijk is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s